Uova Reale
30 augustus 2013
Wat als de zucchini oogst te groot is!
6 september 2013

Twee van de belangrijkste 20ste eeuwse Italiaanse schrijvers vonden hun inspiratie in hun geboortegrond de Langhe. Dit zijn Cesare Pavese, geboren in Santo Stefano Belbo, en Beppe Fenoglio, geboren en getogen in Alba. Hun verhalen kan je lezen, maar ook ter plekke beleven. Studiecentra, literaire prijzen en festivals met hun naam houden de verhalen van deze schrijvers levend.

Zo organiseert de organisatie Terre Alta a.s. zondag een literaire wandeling van circa 12 km door Le colline di Agostino, het gebied dat stond voor zijn beroemde verhaal ‘La Malora‘. Het gaat over wandelpaden en bergkammen en biedt prachtige vergezichten. Ook wordt La Cascina del Pavaglione aangedaan. Hier is een tentoonstelling van foto’s met onderwerpen uit het verhaal ‘La Malore’ te bezichtigen. Deze tentoonstelling is ingericht door het Centro Studi Beppe Fenoglio di Alba.

In ‘La Malora’ schrijft Fenoglio over een boerenfamilie uit de Alta Langa, over arme grond en schaarste aan water, over Agostino, armoede, uitbuiting en dagloners. Pavaglione neemt een belangrijke plaats in het verhaal in.

Het enige in het Nederlands vertaalde verhaal van Beppe Fenoglio is ‘Een privé kwestie’ door de Bezige Bij: www.debezigebij.nl/web/Boek/9789023476412_Een-privekwestie.htm Een prachtig geschreven verhaal.

Voor de wandeling verzamelen om 10.00 uur in Frazione San Bovo di Castino (tegenover het plein). Kosten: € 7,- Geadviseerd wordt een lunch in een rugzakje mee te nemen.
Van tevoren reserveren bij: terrealte.cn.it

Comments are closed.