Dolce street food in Turijn
26 augustus 2013
Uova Reale
30 augustus 2013
De pastoor zegent en opent deze markt

In augustus wanneer de meeste Italianen traditiegetrouw vakantie hebben, worden in de borgate en stadjes heel veel feesten georganiseerd. Over een paar Mangialonga berichtte ik al eerder. Zin in een feest met lekker eten, drinken en snelle muziek, het beste is de stenciltjes, die in alle winkels liggen, in de gaten te houden. Daarop staat wanneer er in jouw dorp of stadje binnenkort een feest is. Niet alle feesten worden namelijk vermeld in de overzichten kalender van het bureau voor toerisme.

Op 31 augustus a.s. (2013) vindt voor de 6de keer in Bene Vagienna de Sagra della Grigliata in Musica plaats. Eten vanaf 19.30 uur en muziek en dansen vanaf 22.00 uur in de straten van het oude Bene Vagienna. Het bijzondere bier van Baladin uit het nabijgelegen Pozzo wordt dan geschonken.

Van 30 augustus tot en met 1 september is er in Murazzano een Sagra gewijd aan kaas, toma en de geiten uit de Langa: Antica Fiera dei 30 Murazzano. Op 30 augustus is er onder andere in de ochtend een markt en om 21.30 uur een concert op het Piazza Umberto. Op 31 augustus om 22.30 uur een ‘spettacolo concerto’ en op 1 september de hele dag een markt met de Murazzano DOP kazen en vele andere producten, je kan dan zien hoe kaas te maken en om 21.30 uur wordt deze Sagra afgesloten met muziek.

Op zondag 1 september kan er weer wandelend gegeten worden tijdens de mangialonga in de borgata San Luigi te Dogliani. De wandeltocht gaat over 3 km. Kosten: € 22,- (kinderen € 15,-). Inschrijven kan bij de winkel Bazar, Caffè Stazione en Frutta e verdura Sandrone in Dogliani (tel. 3667186258)

Op 7 september a.s. is er de ‘La Notte dei falò (=vreugdevuur)’: vuur, eten, muziek, goede wijn, …. Waar? Op heel veel plekken in het westelijke deel van de langhe: Barolo Vergne, Bastia Mondovi, Briaglia, Clavesana, Dogliani, Farigliano, Monforte d’Alba, Murazzano, Rocca Cigliè. Ga voor meer informatie naar de website van betreffende gemeente.

Comments are closed.