Variaties op de Mangialonga komend weekend (24-25 augustus 2014)
21 augustus 2013
Bossolasco
Elke borgata zijn of haar feest
27 augustus 2013

In de straten van centrum Turijn loop je de gelukkige kans een Ape Rivareno tegen het lijf te lopen. Een vermenging van street food Amerikaanse stijl en het aloude ijskarretje uit de jaren ’50. Hier kan je erg lekker ijs kopen en het zal dan ook een geduchte concurrent van de GROM ijszaken zijn/worden.

De gelateria RivaReno bestaat al circa tien jaar en wordt geleid door de Torinese Diana De Benedetti. Zij is hier bekend door haar restaurant Bontan (sedert 1990 een Michelin ster) en is het brein achter de lekkerste klassieke smaken gelato, granita en sorbetto. Maar ook nieuwe smaken schuwt zij niet, waardoor een bezoek altijd een verrassende smaaksensatie kan zijn.

De Ape rijden door de stad, maar in de Via Lagrange 29, Piazza Vittorio Veneto 7c en Corso Alcide De Gasperi 8 heeft ze ook een niet rijdende ijszaak. Bij het grote Savoye paleis net ten noorden van Turijn, Reggia di Venaria, kan je ook van hun ijs genieten. Een wandeling door de enorme tuin van Venaria met een bakje Rivareno-ijs…, wat wil je nog meer.

Meer informatie: www.aperivareno.it

Comments are closed.