Suoni dalle Colline di Langhe e Roero 11 juli – 4 augustus 2013

De opmars van Eataly gaat voort
28 juni 2013
24Kitchen column over Slow Food
8 juli 2013
Bekijk alles

Suoni dalle Colline di Langhe e Roero 11 juli – 4 augustus 2013

Elke zomer vult de lucht in de Langhe en Roero zich met muziek. Op meerdere avonden per week worden muziekvoorstellingen gegeven. Bij mooi weer in de buitenlucht op het plein voor de kerk of voor de poort van het imposante kasteel. De muziek is zeer gevarieerd, van Beethoven tot traditionele klezmer, van zang tot instrumentaal. Het eerste concert is op donderdag 11 juli om 21.00 uur in of bij de Cantina Terre del Barolo in Castiglione Falletto. Midden in het Barolo-gebied en met een prachtig uitzicht over de heuvels met wijnranken. Die avond is er muziek van de componist Verdi te beluisteren. En met de kans om na het concert in de Cantina de Barolo-wijnen van het dorp te proeven. De musici komen zowel uit Italië als van elders. De toegang is gratis.

Een aanrader is ook het concert waarmee feitelijk deze muziek-zomer wordt ingeluid: het concert in het bos van Monterotondo te Torresina. Dit concert is op zondag 14 juli en begint om 12.00 uur. Er wordt muziek van Mozart en Beethoven ten gehore gebracht.

Comments are closed.