Pavese festival – boeken, muziek, kunst, films en theater – XIII editie

Het fort van Fenestrelle – La fortezza di Fenestrelle
8 juli 2013
Meer muziek: MITO per la città – Concerti quasi fuori
28 juli 2013
Bekijk alles

Pavese festival – boeken, muziek, kunst, films en theater – XIII editie

Van 19 mei tot en met 7 september vindt in en rondom Santo Stefano Belbo, gelegen in het noordooostelijke deel van de Langhe, het Pavese Festival plaats. Cesare Pavese, naamgever van dit festival, behoort tot de belangrijkste literaire schrijvers van de Italiaanse 20ste eeuwse literatuur. Santo Stefano Belbo is zijn geboorteplaats. Zijn verhalen spelen zich voor een groot deel af in de Langhe, Monferrato en Turijn. Er worden bezoeken aan zogenoemde ‘luoghi pavesiani’ georganiseerd, er zijn uitvoeringen van moderne en klassieke muziek en zijn werk wordt opgevoerd.

Het volledige programma staat op de website van de Fondazione Cesare Pavese: http://www.fondazionecesarepavese.it/_public/progetti/file/Programma%20corretto_22.pdf  en ook op het activiteitenprogramma van het bureau voor toerisme van Langhe en Roero: http://www.fondazionecesarepavese.it/_public/progetti/file/Programma%20corretto_22.pdf

Het festival wordt ‘afgesloten’ met de uitreiking van de XXX Edizione del Premio Pavese in het geboortehuis van Cesare Pavese op zaterdag 31 augustus.

Comments are closed.