24Kitchen column over Slow Food
8 juli 2013
Het fort van Fenestrelle – La fortezza di Fenestrelle
8 juli 2013

In Bergolo, ‘paese di pietra’, zijn er tussen 13 juli en 24 augustus concerten, die dit jaar – zoals overigens meerdere muziekfestivallen deze zomer – geïnspireerd zijn op de persoon Giuseppe Verdi omdat het zijn tweehonderdste geboortejaar is. Muziek van een grote variëteit aan componisten staat op het programma. De musici komen zowel uit Italië als uit de rest van de wereld. De meeste concerten vinden plaats in dit schilderachtige plaatsje op het Piazza Garibaldi en dus in de buitenlucht. Enkelen zijn in een kerk of kapel. Ook in Cortemilia, Levice en Vesime zijn er concerten in deze reeks. Voor meer informatie, zie het programma: http://www.langheroero.it/allegati/concerti_bergolo_130619112538.pdf

Alle concerten beginnen om 21.15 uur en zijn gratis toegankelijk.

In Govone in het Parco dell’ex convento di Craviano is het festival La Collina degli Elfi (http://www.lacollinadeglielfi.it , misschien interessant voor de vakantiegangers in dit deel van de Langhe. De concerten zijn tussen 16 en 23 juli en beginnen om 21.00 uur. Op 21 juli is er tussen 9.00 en 17.00 uur ook nog een gastronomische wandeling.

Comments are closed.