De oude bovenstad van Monforte d’Alba

Palazzina di Caccia Stupinigi deels gerestaureerd en weer open
30 juli 2013
Een hazelnoottaart recept
31 juli 2013

In mijn boek ‘ Genieten in Piemonte’ heb ik onvoldoende aandacht geschonken aan een mooi, maar verstopt plekje in het stadje Monforte d’Alba. Dit is het Auditorium Horszowski. Deze plek is genoemd naar de pianist Horszwoski. Wanneer je op het amphitheater-vormige plein in de benedenstad staat, neem je een van de smalle straatjes heuvel op. Nu kom je in het oudste deel van de stad.

Volg het straatje steeds verder heuvel op en je komt uiteindelijk op de top van deze heuvel. Hier tref je tussen de oude muren van het kasteel van de adellijke familie Scarampi naast het kasteel een toneelpodium en halfronde oplopende zittreden van gras. De romaanse toren, het gebedshuis St. Elisabetta en de kerk dei Disciplinanti Bianchi kijken vanaf de top van de heuvel op deze treden en podium neer.

Op dit podium worden in de zomer concerten gegeven. Jaarlijks keert hier een cyclus van jazz concerten terug. Maar ook andere muziek is er te horen, alsmede theater en films.

Comments are closed.