Suoni dalle Colline di Langhe e Roero 11 juli – 4 augustus 2013
4 juli 2013
Nog meer muziek in de Langhe deze zomer
8 juli 2013
Bekijk alles

24Kitchen column over Slow Food

Het hart van de organisatie Slow Food zetelt in Bra, stadje in het noordwestelijke deel van de streek Langhe in Piemonte. Ook Nederland heeft ook een actieve Slow Food afdeling, die zich hard maakt voor de bescherming en promotie van de waardering van voedsel, het stimuleren van een verantwoorde en duurzame productiewijze van kwaliteitsvoedsel en het beschermen van authentieke productiewijzen, uitzonderlijke producten en ons gastronomisch erfgoed.

In een column voor 24Kitchen schrijft de voorzitter van Slow Food Nederland hierover. Zie: http://www.24kitchen.nl/news/info-fun/columns/wat-slow-food-met-eten-doet

Wil je meer weten over Slow Food Nederland, kijk dan op http://www.slowfood.nl/index.php?page=Home  Hier lees je nu dat het Fries-Zeeuws Melkschaap internationaal erkend wordt als Slow Food Presidium en er een presidium is opgericht voor het Brandrode rund, dat Slow Food met de FAO gaat samenwerken, en nog veel meer. Ga er eens kijken. Nog beter, wordt lid van deze club en help mee de smaak van ons voedsel te behouden.

Van 21 tot 23 september vindt in Bra weer de Cheese markt van Slow Food plaats. Niet alleen zijn dan alle straten van Bra gevuld met kraampjes met kaas uit alle windstreken van de wereld, kan er overal kaas geproefd worden, kunnen er workshops gevolgd worden met kaas in de hoofdrol, maar ook  is het in de restaurants in de omgeving het eten met kaas: pranzo en cena!

Comments are closed.