Sale San Giovanni – Non solo erbe op 29 en 30 juni 2013

Verborgen parels in Piemonte: een verhaal over twee middeleeuwse bruggen
21 juni 2013
Itinerari del Sacro – georganiseerde tochten vanuit Turijn naar de Langhe
28 juni 2013
Bekijk alles

Sale San Giovanni – Non solo erbe op 29 en 30 juni 2013

Zaterdag 29 en zondag 30 juni vindt al weer de 16de keer de regionale markt van kook- en aromatische kruiden plaats onder het kasteel van Sale San Giovanni. Een goede gelegenheid dit liefelijke plaatsje en het robuuste kasteel te bezoeken. Het plaatsje noemt zichzelf een kleine Provence en dan niet alleen om de velden met lavendel.

Dat deze markt hier wordt gehouden heeft onder andere te maken met de biologische teelt in deze omgeving van deze ‘erbe officinali e aromatiche’. Rondom de kruiden heeft het dorp een heel programma. Er kan worden gecongresseerd over kruiden, maar ook gewandeld onder leiding van een gids. Op zaterdagmiddag om 15.00 uur kan onder leiding van een expert de ‘Arboreto Prandi’ worden bezocht. Zondag de 30ste is er tussen 9 en 19.00 uur een markt in de straatjes van Sale San Giovanni. Die dag kan er ook onder leiding van een gids gewandeld worden door de velden met lavendel, venkel, hysop, melisse, salvia, camille, achillea en koriander.

Op zondag kunnen ook de ‘antica Pieve di San Giovanni’, de kapel Sant’Anastasia en de San Sebastiano worden bezocht en daarmee de mooie oude fresco’s worden bewonderd.

Het volledige programma staat op onderstaande link:

www.comune.salesangiovanni.cn.it/portals/124/SiscomArchivio/5/PieghevoleFiera2013.pdf

Comments are closed.