Verborgen parels in Piemonte: Chiesa di San Fiorenzo

DOC bestaat 50 jaar
7 mei 2013
Verborgen parels in Piemonte: een verhaal over twee middeleeuwse bruggen
21 juni 2013
Bekijk alles

Verborgen parels in Piemonte: Chiesa di San Fiorenzo


Van buiten lijkt de San Fiorenzo kerk in het plaatsje Bastia Mondovì op de vele kerkjes die je op het platteland van Italië tegenkomt. Een eenvoudige gevel, rechthoekige plattegrond en sobere kerktoren. Vaak met een open portiek en bogen en zuilen, zodat de landarbeider of wandelaar er altijd kon schuilen tegen zon en regen. Midden op het platteland, zonder directe bewoning in de buurt. Een rondslingerend A4-tje attendeerde me eens op dit kerkje. De buitenkant verraadt op geen enkele manier wat je binnen staat te wachten: 326 m2 aan fresco’s van de hand van de beste lokale kunstenaars uit de 15de eeuw. De polychrome wanden tonen een bijbel voor de armen. Voor meer informatie: ga naar de pagina ‘Verborgen parels in Piemonte’. Op zondag te bezoeken van 15.00-19.00 uur.

Comments are closed.