Tulpen rondom Castello di Pralormo, 30 maart – 1 mei 2013

Collisioni (Barolo) op 9 juli 2013 met Elton John
25 maart 2013
Zondag 14 april – Vezza d’Alba: il sentiero del tasso
10 april 2013
Bekijk alles

Tulpen rondom Castello di Pralormo, 30 maart – 1 mei 2013

Kijkend naar bijgaande foto’s zou je verwachten dat deze in de Keukenhof te Lisse is gemaakt. Niets is minder waar. In Piemonte iets ten noorden van de Langhe staat een Middeleeuws kasteel, Castello di Pralormo. In het park rondom het kasteel kondigen de wel 75.000 tulpen en narcissen het begin van de lente aan. Elk jaar komen er nieuwe bollen bij, in kleur, stijl en mode van dat moment. De tulpen en narcissen zijn er niet de enige bollen. Alliums, blauwe druifjes, ranonkel en vele andere bollen sieren wat later deze tuin.

Het park is in de 19de eeuw ontworpen door hofarchitect Xavier Kurten en wordt gezien als een van de belangrijkste tuinen van de residenties van de Savoie. In de eeuwen dat de Savoie in dit deel van Italië koning waren, bouwden ze een grote variëteit aan burchten, kastelen en paleizen rondom Turijn. Velen zijn te bezoeken, als kasteel of als museum.

De zogenoemde Messer Tulipano vindt dit jaar voor de14de keer plaats.

Het kasteel is ook te bezoeken. Vanaf 30 maart is er een tentoonstelling met een overzicht van een honderdtal voorbeelden van kinderspeelgoed, waarmee vier generaties kinderen van de Beraudi di Pralormo familie speelde. In augustus is het kasteel gesloten! En daarna weer tot oktober te bezoeken.

Nadere informatie: www.castellodipralormo.com

Comments are closed.