Manta – Dansen in het Castello op 10 maart 2013
6 maart 2013
Collisioni (Barolo) op 9 juli 2013 met Elton John
25 maart 2013

22, 23 en 24 maart 2013 vindt in Amsterdam het Food Film Festival plaatst. Dankzij de nieuwsbrief van Ode werd ik daarop geattendeerd! Het is de derde keer dat jongeren van de Youth Food Movement dit festival in Amsterdam organiseren. In filmtheater Kriterion worden films, waarin eten via diverse invalshoeken een belangrijke plaats heeft, vertoond. Er zijn borrels en feesten, men kan er lekker eten, er worden food workshops gegeven en het Timorplein in de Indische buurt wordt een ware slow food markt. Zo kan de stadse mens bij voorbeeld op 23 maart op de markt op het Timorplein kennis maken met heuse en echte boeren. Leren waar ons voedsel vandaag komt! Niet uit de supermarkt dus.

 Carlin Petrini vanmiddag in Amsterdam

De spits werd vandaag afgebeten met de première van de film ‘Slow Food Story‘, een documentaire van Stefano Sardo over de ontstaansgeschiedenis van de Slow Food organisatie. Centraal in deze film staat de oprichter (Carlin Petrini) van de Slow Food organisatie en zijn kompanen van het eerste uur. Zij zijn het die eerlijk voedsel en eerbied voor zijn vooral kleine producenten onder de aandacht hebben gebracht op een moment dat het al bijna te laat was. Dit als tegenhanger van de fast food industrie. Bij het kijken naar deze documentaire realiseer je je pas echt wat Petrini en de zijnen vanuit het stadje Bra in de Langhe, Piemonte voor elkaar hebben gekregen. Een aanrader om te gaan bekijken. Zeker als je van plan bent komende zomer voor vakantie naar Piemonte af te reizen.

Meer informatie via: www.foodfilmfestival.nl

Comments are closed.