Collisioni (Barolo) op 9 juli 2013 met Elton John

Food film festival in Amsterdam
22 maart 2013
Tulpen rondom Castello di Pralormo, 30 maart – 1 mei 2013
27 maart 2013

Op 9 juli a.s. treedt Elton John op tijdens het muziek festival Collisioni. Dit festival vindt op 5-6-7-8-9 juli plaats direct naast het oude centrum van Barolo, midden tussen de dan groene wijngaarden waaraan de ‘Barolo’-druiven zich koesteren in de warme zomerse zon. Ook een tweede optreden is reeds bekend. Op 5 juli treedt Jamiroquai op. Voor beide optredens zijn nu al kaartjes te koop.

Collisioni is een festival dat door vrijwilligers wordt georganiseerd; dit jaar voor de vijfde keer. En met veel succes. Met dit festival wil de organisatie een bijdrage leveren aan de grote variëteit aan cultuur in Piemonte. Hier speciaal een vorm van cultuur die zowel de jeugd als de, zoals ze zelf zeggen, wat oudere jeugd 🙂 zal aanspreken. Van literatuur via films naar muziek. Drie dagen lang staat dit stukje Langhe op z’n kop; zowel qua evenementen, als aantallen bezoekers en muziek die tot ver over de heuvels klinkt. Vele nationaal en internationaal bekende schrijvers, auteurs, en anderen maken er hun opwachting. En Barolo zou Barolo niet zijn wanneer je er tijdens het festival niet ook de lokale wijnen kunt proeven en genieten van de plaatselijke gastronomie.

De rest van het programma van deze zomer is nog niet bekend gemaakt. Hou hiervoor de website in de gaten. En als het uiteindelijk niet lukt een ticket te bemachtigen, bij mooi weer zijn de concerten in de open lucht. Dus tot ver over de heuvels te beluisteren.

Meer informatie: www.collisioni.it

Comments are closed.