Mercato dell’antiquariato Cherasco
29 november 2012
Schrijver Beppe Fenoglio in het Nederlands vertaald
8 januari 2013

 

Kerstmarkt
Op 8 en 9 december is er tussen 10.30 en 17.00 uur in Barolo een kerstmarkt : sinds september 2015 bestaat de link niet meer.
 
Levende kerststal op 25 en 26 december in Sommariva Perno 
Met kerst zijn veel middeleeuwse stadjes in de avond omgetoverd tot een waar Bethlehem. De straten zijn verlicht met fakkels en gevuld met ambachtswerkers, Romeinse soldaten en in een stal ligt vanaf 25 december het kindje Jezus in de armen van Maria en bijgestaan door Jozef, de ezel en os.
Levende kerststal in Dogliani op 23 en 24 december
 

 

Een tweede groots opgezette levende kerststal is die van Dogliani. Dit jaar is deze op 23 en 24 december. Dan is het Castello, de middeleeuwse bovenstad van Dogliani, vast weer omgetoverd in een waar Betlehem en kan je je bij de ‘stadspoort’ inschrijven. Je kan dan Maria op een ezel rijdend door de straten aantreffen en met naast haar Jozef. Na middernacht is ze vervolgens te vinden in de ‘stal’ met ‘haar’ jonge baby.

Comments are closed.